واحدهای تربیت و یادگیری جدید

در راستای تحقق کامل اهداف و توجه به توانایی‌ها، علایق، مسائل و نیازهای متنوع متربیان متناسب با اقتضائات و شرایط اجتماعی، جغرافیایی و اقتصادی مناطق مختلف کشور، نیاز به تولید منابع، محتوا و واحدهای تربیت و یادگیری در قالب‌های مختلف نظیر کتاب‌های تربیتی و آموزشی، پوسترها، وسایل، فیلم‌ها و نرم‌افزارهای آموزشی مختلف است که در محیط‌ها و فضاهای تربیت و یادگیری متنوع به‌صورت انتخابی اجرا می‌گردد.

محتوای تربیتی و آموزشی واحدهای جدید با مشارکت کارشناسان استان‌ها و مناطق و معلمان، مربیان و راهبران تربیتی و آموزشی مدارس، در قالب‌ها، محیط‌ها و فضاهای متنوع نظیر کلاس آزاد بصورت مجزا و یا تلفیقی؛ تولید و یا انتخاب و اجرا می‌شود.

 شناخت ظرفیت‌های جغرافیایی، انسانی، صنایع، میراث‌فرهنگی و … محل زندگی خود متربیان و جایگاه آن در کشور بسیار مهم و لازم است و موجب تقویت تعهد و تعلق آنان به محل زندگی‌شان می گردد.

برای هریک از واحدهای جدید، راهنمای آن شامل: اهداف، مفاهیم، زمینه‌ها (تم‌ها) و موضوعات مورد تأکید، نوع محیط تربیت و یادگیری، روند اجرایی، ضوابط منابع و مواد و رسانه‌های تربیتی و آموزشی مرتبط، معرفی برخی از محصولات، راهکارهای تولید، اقتباس و انتخاب مواد و رسانه‌های مرتبط و شاخص‌های ارزشیابی این واحدها ارائه می‌شود.

در برنامه ریزی و اجرای واحدهای تربیتی و یادگیری جدید، عناصر هویتی فردی، بومی، محیطی و جنسیتی متربیان در ذیل ارتقاء و تعمیق هویت ملی مورد تاکید و توجه قرار خواهد داشت.

یکی از برجستگی‌های مهم در طرح تحولی تربیت کوثری، توجه به اتصال و پیوند وثیق و عمیق بین واحدهای تربیت و یادگیری جدید و هویت، گرانیگاه و رسالت دوره و نیز اهداف و شایستگی‌ها می‌باشد.

واحدهای تربیت و یادگیری جدید، زمانی موفق خواهند بود که مبتنی بر بوم، اقتضائات مدرسه و منطقه طراحی و اجرا شوند. برای این مهم، می بایست معلمان، مربیان و راهبران تربیتی و آموزشی پیشرو و کارآمد شناسایی شده و در دوره های تخصصی مربوطه، توانمندی های لازم را کسب نمایند.

در این الگو واحدهای تربیت و یادگیری جدید با محتوای جذاب، جامع، کیفی و یکپارچه متناسب با رشد سنی متربیان هر دوره در سه گروه طراحی و طبقه‌بندی شده است:

  • گروه 1 مربوط به عناوین عام و مشترک در هر چهار دوره تحصیلی که عبارت است از: ایران مقتدر، انقلاب اسلامی و امام خمینیvو استکبارستیزی که به تقویت هویت ملی، ناظر به ابعاد سه گانه (اسلام، ایران، انقلاب اسلامی) و نیز وجه سلبی آن (یعنی استکبار ستیزی و غرب شناسی) می پردازد که به اختصار در عناوین مزبور مندرج و ناظر به تعریف تربیت در اسناد تحولی است.
  • گروه2 مربوط به عناوین خاص دوره بر اساس سـبک زندگی اسلامی-ایرانی پیشرفته
  • گروه3 عناوینی که به منظور ایجاد بستر برای تحقق اهداف دوره پیش بینی شده است که عبارتند از:

ویدیوها

پادپخش‌ها

کتاب ها

تصاویر

اخبار

نشست تبیین الگوی تربیت کوثری با محوریت دوره اول ابتدایی با حضور حجت الاسلام و المسلمین علی ذوعلم ریاست کارگروه طراحی الگوی تربیت کوثری، مرتضی فاطمی نژاد قائم مقام سازمان مدارس الگوی صالح، سید امیر رَوَن دبیر کارگروه و دیگر اعضا در جمع راهنمایان تربیت و یادگیری در تاریخ 15 دی 1401 در تهران برگزار شد.
در نخستین روز، رئوس و کلیات الگوی تربیت کوثری،  هویت ، گرانیگاه و رسالت دوره دوم متوسطه ، اهداف و شایستگی های مورد انتظار دوره دوم متوسطه و محیط‌ها و فضاهای تربیت و یادگیری مورد بررسی قرار گرفت.

رویدادها