در راستای تحقق کامل اهداف و توجه به تواناییها، علایق، مسائل و نیازهای متنوع متربیان متناسب با اقتضائات و شرایط اجتماعی، جغرافیایی و اقتصادی مناطق مختلف کشور، نیاز به تولید منابع، محتوا و واحدهای تربیت و یادگیری در قالبهای مختلف نظیر کتابهای تربیتی و آموزشی، پوسترها، وسایل، فیلمها و نرمافزارهای آموزشی مختلف است که در محیطها و فضاهای تربیت و یادگیری متنوع بهصورت انتخابی اجرا میگردد.
محتوای تربیتی و آموزشی واحدهای جدید با مشارکت کارشناسان استانها و مناطق و معلمان، مربیان و راهبران تربیتی و آموزشی مدارس، در قالبها، محیطها و فضاهای متنوع نظیر کلاس آزاد بصورت مجزا و یا تلفیقی؛ تولید و یا انتخاب و اجرا میشود.
شناخت ظرفیتهای جغرافیایی، انسانی، صنایع، میراثفرهنگی و … محل زندگی خود متربیان و جایگاه آن در کشور بسیار مهم و لازم است و موجب تقویت تعهد و تعلق آنان به محل زندگیشان می گردد.
برای هریک از واحدهای جدید، راهنمای آن شامل: اهداف، مفاهیم، زمینهها (تمها) و موضوعات مورد تأکید، نوع محیط تربیت و یادگیری، روند اجرایی، ضوابط منابع و مواد و رسانههای تربیتی و آموزشی مرتبط، معرفی برخی از محصولات، راهکارهای تولید، اقتباس و انتخاب مواد و رسانههای مرتبط و شاخصهای ارزشیابی این واحدها ارائه میشود.
در برنامه ریزی و اجرای واحدهای تربیتی و یادگیری جدید، عناصر هویتی فردی، بومی، محیطی و جنسیتی متربیان در ذیل ارتقاء و تعمیق هویت ملی مورد تاکید و توجه قرار خواهد داشت.
یکی از برجستگیهای مهم در طرح تحولی تربیت کوثری، توجه به اتصال و پیوند وثیق و عمیق بین واحدهای تربیت و یادگیری جدید و هویت، گرانیگاه و رسالت دوره و نیز اهداف و شایستگیها میباشد.
واحدهای تربیت و یادگیری جدید، زمانی موفق خواهند بود که مبتنی بر بوم، اقتضائات مدرسه و منطقه طراحی و اجرا شوند. برای این مهم، می بایست معلمان، مربیان و راهبران تربیتی و آموزشی پیشرو و کارآمد شناسایی شده و در دوره های تخصصی مربوطه، توانمندی های لازم را کسب نمایند.
در این الگو واحدهای تربیت و یادگیری جدید با محتوای جذاب، جامع، کیفی و یکپارچه متناسب با رشد سنی متربیان هر دوره در سه گروه طراحی و طبقهبندی شده است:
- گروه 1 مربوط به عناوین عام و مشترک در هر چهار دوره تحصیلی که عبارت است از: “ایران مقتدر“، “انقلاب اسلامی و امام خمینیv” و “استکبارستیزی“ که به تقویت هویت ملی، ناظر به ابعاد سه گانه (اسلام، ایران، انقلاب اسلامی) و نیز وجه سلبی آن (یعنی استکبار ستیزی و غرب شناسی) می پردازد که به اختصار در عناوین مزبور مندرج و ناظر به تعریف تربیت در اسناد تحولی است.
- گروه2 مربوط به عناوین خاص دوره بر اساس سـبک زندگی اسلامی-ایرانی پیشرفته
- گروه3 عناوینی که به منظور ایجاد بستر برای تحقق اهداف دوره پیش بینی شده است که عبارتند از: