زمان برنامه درسی و تربیتی این الگو محدود به سال تحصیلی رسمی نیست و سه ماه تابستان و پنجشنبههای هر هفته را نیز در بر می گیرد و ساعت شروع و خاتمه مدرسه متناسب با شرایط اقلیمی و مکان مدرسه قابل انعطاف است.
زمانبندی و توزیع برنامه درسی و تربیتی لزوماً بهصورت برنامه سالانه و مستمر نخواهد بود. برخی از واحدهای تربیتی و آموزشی به شکل سالیانه و برخی از واحدها بهصورت تجمیعی یا ترکیبی بهصورت ماهانه و یا فصلی به اجرا در میآید.
تسری شیوههای فضاهای متنوع به ویژه “کلاس آزاد” (مانند گفت و گو، مطالعه، برپایی نمایشگاه، فلسفیدن و …) و استفاده از آن در زمان کلاسهای رسمی میتواند کیفیت یادگیری محتواهای کتابدرسی را ارتقا دهد.
هر دانش آموز باید بتواند حداقل در یک مهارت شغلی، یک رشته هنری و یک رشته ورزشی بنابر اقتضائات و علاقه خود و بهره برداری از ظرفیت هنرستان ها، مراکز فرهنگی، ورزشی، هنری، خدماتی، صنعتی، مذهبی، اقتصادی، تولیدی محلی؛ تجربه و آمادگی لازم را در پایان دوره اول متوسطه بدست آورد؛ بطوریکه در ادامه بتواند در پایان دوره دوم متوسطه نظری به صلاحیت کافی و دریافت گواهینامه رسمی در آن مهارت و رشته ها نائل آید.
در اجرای این برنامه، زمان تربیت و یادگیری هریک از دوره های تحصیلی به تفکیک ارائه می گردد. شایان ذکر است بهمنظور حسن اجرای این برنامه و تنوعبخشی به محیطها و فضاهای تربیت و یادگیری در هر یک از دوره های تحصیلی، نمونه ای تدوین و پیشنهاد شده است:[1].
در برنامه درسی و تربیتی تحولی، زمانی که متربیان در مدرسه حضور دارند، به این معنا نیست که از شروع تا پایان باید در سر کلاس و پشت میز و نیمکت بنشینند. ممکن است که در این مدت، متربیان در 4 زنگ فقط در کلاس منضبط شرکت کنند و بقیهاش در کلاس آزاد و سایر فضاها و محیط های متنوع تربیت و یادگیری مشغول باشند. برای مثال یک گروهی از آنها ممکن است به تماشای فیلم و یا عده ای بازی و یا ورزش کنند و یا با معلمان گفتگو کنند و یا مطالعه در کتابخانه، مباحث فلسفی و … شرکت نمایند.